Hoppa till innehåll

Familjeabonnemang – Samla familjen på ett mobilabonnemang

Ju fler ni är och ju äldre barnen blir desto högre blir kostnaderna för familjens mobilabonnemangen. Det är lätt att tappa kontrollen över hur mycket pengar ni faktiskt lägger på olika mobilabonnemangen. För att få en samlad bild och för att kunna sänka kostnaderna är ett familjeabonnemang en bra lösning. Här samlar ni de olika abonnemangen i ett enda och får således allt på en faktura, läs mer och jämför mobilabonnemang.

Bästa familjeabonnemang:

1. Telenor
Samlar både mobilabonnemang, bredband och TV i paketpris.

249kr/mån

Fria samtal, sms och mms
Surfa utomlands
4 GB Surf

Fördelarna med abonnemang familj:

 • Överblick över mobilabonnemang
 • Allt på en faktura
 • Sänkta kostnader
 • Mer valuta för pengarna

Inte bara för familjer

Värt att notera är att mobilabonnemang familj inte endast är till för familjer. Mobilabonnemang familj går även att använda om ni till exempel är ett gäng kompisar som vill dra ner på era abonnemangskostnader. Eller om ni bor tillsammans i ett kollektiv. Mobilsurfen går att fördela och alla behöver inte ha samma behov, vilket är en stor fördel. Men kom ihåg att det endast kommer en faktura så gör upp innan vem som tecknar och betalar abonnemanget.

Mobilabonnemang familj

Innan ni bestämmer er för att teckna mobilabonnemang familj är det bra att jämföra olika leverantörer och produkter på marknaden. Detta för att hitta det som passar just era behov bäst. Fundera över vilka behov ni har gällande till exempel:

 • Mängd mobilsurf
 • Samtalstid
 • Antal SMS/MMS
 • Bindningstid
 • Mobiltäckning

När ni har kartlagt familjens behov kan ni lättare hitta rätt mobilabonnemang. Nu vet ni vad ni behöver men också vad ni ska leta efter.

Bästa familjeabonnemang mobil

Vad som definierar bästa mobilabonnemanget varierar från familj till familj. När ni har gjort en kartläggning av er familjs behov är det just dessa ni utgår ifrån för att hitta det bästa abonnemanget. Om exempelvis er familj reser mycket och behöver mycket surf, så är det bästa att hitta ett mobilabonnemang familj som har obegränsat med mobilsurf.

 • TIPS: definiera familjens behov och leta efter ett mobilabonnemang familj som matchar behovet/behoven bäst!

Genom att göra det kommer ni sänka kostnaderna ytterligare och uppleva att ni verkligen får valuta för pengarna ni betalar varje månad. Då slipper ni betala för exempelvis mobilsurf eller samtalstid som inte används. Hos vissa leverantörer går det emellertid att spara både mobilsurf och samtalstid till nästa månad.

Billigaste mobilabonnemang familj

Kostnaden på abonnemanget ni tecknar åt familjen är en avgörande faktor för många. Eftersom ni letar familjeabonnemang tyder ju det på att ni är kostnadsmedvetna och vill sänka kostnaderna på era befintliga abonnemang.

Hitta familjeabonnemang med bäst pris?

Är det så att er familj har stora behov av både obegränsad surf och samtalstid så tittar ni på priset för just dessa abonnemang. De är naturligtvis lite dyrare än abonnemang familj som inte är obegränsade. Om er familj har mindre behov än de mest krävande kunderna kommer ni hitta billigare sorter.

Maxa antalet personer

Priset varierar också beroende på hur många ni är i familjen: ju fler ni är desto billigare blir det. Ofta är maxantalet fem personer för en familj. Tecknar ni familjeabonnemang hos samma leverantör där hushållet har bredband så ger detta ofta rabatt som är värd att ha i åtanke.

Kortfattade TIPS för att hitta billigaste mobilabonnemang familj:

 • Maxa antalet personer
 • Använd samma leverantör som ert bredband
 • Var realistiska i vad ni behöver
 • Ta inte i för mycket

Enligt de jämförelser vi har gjort så är dessa leverantörer billigast på mobilabonnemang familj:

 1. Tre – ca 149 kr/ person/ mån (5GB surf, fria samtal och SMS/MMS)
 2. Telenor – ca 204 kr/ person/ mån (4GB surf, fria samtal och SMS/MMS)
 3. Telia – ca 204 kr/ person/ mån (2GB surf, fria samtal och SMS/MMS)
 4. Tele2 – ca 239 kr/ person/ mån (12 GB surf, fria samtal och SMS/MMS)

För- och nackdelar

I jämförelsen går det att se vissa skillnader i pris men framförallt i mängden surf som leverantörerna erbjuder. 2GB erbjuds av Telia jämfört med 12GB från Tele2. Alla abonnemang familj som är listade här innehåller fria samtal och SMS/MMS.

Telia är en av de dyrare abonnemangen i förhållande till surfmängden, däremot särskiljer de sig i att ha bäst täckning. Täckningen kan vara avgörande för er som vistas i områden där mobiltäckningen är dålig.

Olika mobilabonnemang familj erbjuder således olika fördelar. Därför är det viktigt att gå tillbaka till kartläggningen av er familj för att se vilket abonnemang just ni bör välja. Är det mobilsurfen eller möjligheten att kunna surfa i 41 länder som är viktigast? Eller är det något helt annat?

FAQ

Vad är ett familjeabonnemang?

Ett familjeabonnemang innebär att ni samlar hela familjen på ett abonnemang och betalar genom en faktura. Det som ingår i abonnemanget går att dela upp på önskvärt sätt så att alla får det de behöver.

När ska vi ha ett familjeabonnemang?

När ni är fyra eller fem som har mobilabonnemang i familjen är det enklare och oftast billigare att ha allt samlat på en faktura, särskilt om ni har dyra abonnemang i dagsläget.

Vad är fördelarna med ett abonnemang familj?

Ni får en samlad bild av er abonnemangskostnad och har därför enklare att styra val av leverantör och det som er familj behöver.

Vad ingår i ett mobilabonnemang familj?

Vad som ingår i ett abonnemang familj är varierande beroende på leverantör och vilken typ av abonnemang ni väljer. De flesta leverantörer erbjuder fria samtal och SMS/MMS medan surfmängden och täckning kan variera mellan olika leverantörer/abonnemang.

Hur mycket sparar vi på att teckna mobilabonnemang familj?

Hur mycket ni sparar på ett familjeabonnemang beror helt på vad ni har för kostnader idag. Har ni många dyra abonnemang sparar ni mer med hjälp av att samla dem i ett mobilabonnemang familj.